Poniedziałek 18.11.2024
Śniadanie: Płatki ryżowe 15g na mleku 150ml, kanapki 30g z masłem 5g, sałatą 2g, serem żółtym 15g, ogórkiem 20g i papryką 20g. Herbata miętowa 150 ml.
II Śniadanie: Jabłko 100g
I Danie: Krupnik 200g
II danie: Makaron 50g z serem białym 30g, polewą truskawkową 40g i jogurtem naturalnym 30g. Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Lepioszka z dżemem 100% owoców. Kakao 150ml.
Wtorek 19.11.2024
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 150ml, pieczywo z masłem 5g, kiełbasa roślinna15g, pomidor 15g, sałata, szczypiorek. Herbata owocowa 150ml.
II Śniadanie: Banan 100g
I Danie: Zupa pomidorowa z ryżem 200g
II Danie: Kasza pęczak 50g, gulasz warzywny 100g. Kompot agrestowy 150ml.
Podwieczorek: Kisiel truskawkowy z jabłkami 200g, bułka 25g z masłem 5g.
Środa 20.11.2024
Śniadanie : Kuskus 15g na mleku 150ml z morelami 10g, kanapka z masłem, polędwica vege15g, sałata, papryka mix 20g, ogórek 20g, herbata z cytryną 150ml.
II śniadanie: Gruszka 100g
I danie: Kapuśniak 200g.
II danie: Vege burger 100g, ryż brązowy 40g, fasolka szparagowa 60g. Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Koktajl owocowo-jogurtowy 150ml, podpłomyki bez cukru/ chrupki kukurydziane
Czwartek 21.11.2024
Śniadanie: Granola owocowa 20g na mleku. Chleb 30g z masłem 5g, sałata 5g, pasztet z fasoli 20g, ogórek kiszony 20g. Herbata z melisą 150ml.
II śniadanie: Sok owocowy 150ml
I danie: Zupa pieczarkowa z makaronem 200g
II danie: Ziemniaki 150g, stripsy roślinne, marchewka z groszkiem 60g. Kompot z rabarbaru 150ml.
Podwieczorek: Kolorowe kanapki z warzywami 40g, kawa zbożowa 150ml.
Piątek 22.11.2024
Śniadanie: Kasza manna 15g na mleku 150ml, bułka 35g z pastą z cieciorki 30g, szczypior 5g. Herbata owocowa 150ml.
II Śniadanie: Jabłko 100g
I Danie: Zupa cygańska 200g
II Danie: Puree ziemniaczane 150g, jajko sadzone 1szt, mizeria 60g. Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Budyń waniliowy 150g, bułeczka z masłem.
Z przyczyn od Nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.