Jadłospis wegetariański

Poniedziałek 18.11.2024    
Śniadanie: Płatki ryżowe 15g na mleku 150ml, kanapki 30g  z masłem 5g, sałatą 2g, serem żółtym 15g, ogórkiem 20g i papryką 20g. Herbata miętowa 150 ml.     
II Śniadanie: Jabłko 100g         
I Danie: Krupnik 200g      
II danie: Makaron 50g z serem białym 30g, polewą truskawkową 40g i jogurtem naturalnym 30g. Kompot owocowy 150ml.                    
Podwieczorek: Lepioszka z dżemem 100% owoców. Kakao 150ml.                                                                   

Wtorek 19.11.2024                                                                     
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 150ml, pieczywo z masłem 5g, kiełbasa roślinna15g, pomidor 15g, sałata, szczypiorek. Herbata owocowa 150ml. 
II Śniadanie: Banan 100g      
I Danie: Zupa pomidorowa z ryżem 200g      
II Danie: Kasza pęczak 50g, gulasz warzywny 100g. Kompot agrestowy 150ml.  
Podwieczorek: Kisiel truskawkowy z jabłkami 200g, bułka 25g z masłem 5g.                                                                              

Środa 20.11.2024
Śniadanie : Kuskus 15g na mleku 150ml z morelami 10g, kanapka z masłem, polędwica vege15g, sałata, papryka mix 20g, ogórek 20g, herbata z cytryną 150ml.   
II śniadanie: Gruszka 100g                        
I danie: Kapuśniak 200g.       
II danie: Vege burger 100g, ryż brązowy 40g, fasolka szparagowa 60g. Kompot owocowy  150ml.    
Podwieczorek: Koktajl owocowo-jogurtowy 150ml, podpłomyki bez cukru/ chrupki kukurydziane                                                 

Czwartek 21.11.2024
Śniadanie: Granola owocowa  20g na mleku. Chleb 30g z masłem 5g, sałata 5g, pasztet z fasoli 20g, ogórek kiszony 20g. Herbata z melisą 150ml.  
II śniadanie: Sok owocowy 150ml        
I danie: Zupa pieczarkowa z makaronem 200g               
II danie: Ziemniaki 150g, stripsy roślinne, marchewka z groszkiem 60g. Kompot z rabarbaru 150ml.    
Podwieczorek: Kolorowe kanapki z warzywami 40g, kawa zbożowa 150ml.   

Piątek 22.11.2024
Śniadanie:  Kasza manna 15g na mleku 150ml, bułka 35g z  pastą z cieciorki 30g, szczypior 5g. Herbata owocowa 150ml.  
II Śniadanie: Jabłko 100g   
I Danie: Zupa cygańska 200g         
II Danie: Puree ziemniaczane 150g, jajko sadzone 1szt, mizeria 60g. Kompot owocowy 150ml.       
Podwieczorek:  Budyń waniliowy 150g, bułeczka z masłem.                                   

Z przyczyn od Nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

                                           

                         

                                                 

Skip to content