Poniedziałek 10.03.2025
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 150ml (1, 2), kanapki 35g z masłem 5g, sałatą 2g, kiełbasa vege 15g, ogórek 15g, mix papryki 15g (1,2) Herbata owocowa 150ml.
II Śniadanie: Jabłko 100g
I Danie: Zupa ryżanka 200g(10)
II danie: Pierogi z serem z polewą jogurtową 150g, tarta marchewka 60g (1,2,3). Kompot agrestowy 150ml
Podwieczorek: Kanapka 35g z pastą jajeczną, rzodkiewką i szczypiorkiem, bawarka 150ml(1,2,3)
Wtorek 11.03.2025
Śniadanie: Kasza manna 15g na mleku 150ml (1,2), bułka grahamka 35g z masłem 5g,sałatą, szynką roślinną 15g, rzodkiewka 5g, ogórek kiszony 20g (1,2). Herbata z cytryną 150ml.
II Śniadanie: Kalarepka 60g
I Danie: Zupa pomidorowa makaronem(1,3,10) 200g
II Danie: Kasza gryczana 30g, stripsy roślinne 100g, buraczki tarte 60g. (1,2) Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Banan 60g z jogurtem naturalnym 60g posypany wiórkami czekolady gorzkiej
Środa 12.03.2025
Śniadanie: Płatki ryżowe 20g na mleku(1,2). Chleb 30g z masłem 5g, sałata 5g, pasztet z fasoli20g, ogórek kiszony 20g.(1,2,3) Herbata melisa 150ml
II śniadanie: Pomarańcza 100g
I danie: Zupa kalafiorowa zabielana 200g(2,10)
II danie: Ziemniaki 150g,vege burger, marchewka baby 60g(2). Kompot wiśniowy 150ml.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem, rukola, mozzarella 20g, pomidor 15g, herbatka zielona z cytryną 150ml (1,2)
Czwartek 13.03.2025
Śniadanie: Płatki orkiszowe 15g na mleku 150ml z rodzynkami 10g(1,2). Kanapka z masłem 35g, serem żółtym 15g, sałata, papryka 20g, herbata owocowa 150ml(1,2,3).
II śniadanie: Gruszka 100g
I danie : Zupa ziemniaczana z natka pietruszki 200g (2,10)
II danie: Kasza jęczmienna 40g, pulpety z szynki w sosie pomidorowym 70g, fasolka szparagowa 60g. Kompotagrestowy 150ml.(1,2,3)
Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy, mini kajzerka, jabłko 50g. (1,2)
Piątek 14.03.2025
Śniadanie: Płatki śniadaniowe na mleku (1,2,9). Kanapka 35g z pastą warzywną, rzodkiewka 5g, ogórek kiszony 10g. Herbata miętowa 150ml(1,2,3,4)
II Śniadanie: Sok jabłkowy z selerem naciowym i jarmużem 150ml
I Danie: Zupa z soczewicy 200g(10)
II Danie: Spaghetti warzywne 150g, mizeria z jogurtem 60g. Kompot owocowy 150ml. (1,2)
Podwieczorek: Ciasto kakaowe 50g, kawa zbożowa 150ml(1,2,3)
Z przyczyn od Nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie.