Jadłospis

Poniedziałek 16.12.2024
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku 150ml. Pieczywo 35g z masłem ,sałatą, serem żółtym 15g, kiełbasa żywiecka 15g ogórek 15g, papryka 15g. Herbata owocowa 150ml.(1,2)
II śniadanie: Jabłko 100g
I danie : Zupa kaszkowa 200g.(2,10)
II danie : Makaron  z szpinakiem i pieczarką w sosie śmietanowym 200g. Kompot rabarbarowy 150ml.(1,2)
Podwieczorek: Kanapka 35g z białym serem 20g i rzodkiewką. Kakao 150ml(1,2).

Wtorek 17.12.2024      
Śniadanie: Płatki ryżowe 20g na mleku(1,2). Chleb 30g z masłem 5g, sałata 5g, pasztet drobiowy 20g, ogórek kiszony 20g.(1,2,3)  Herbata miętowa150ml.         
II śniadanie: Banan 100g     
I danie: Kapuśniak 200g (10)                            
II danie: Ziemniaki 150g, pałka kurczaka, marchewka z groszkiem 60g(2). Kompot wiśniowy 150ml.                  
Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem z truskawek, bułeczka z masłem (1,2,3)

 Środa  18.12. 2024                         
Śniadanie: Granola owocowana mleku 150ml(1.2). Pieczywo 35g  z masłem, sałata, polędwica 15g, ogórek 15g, rzodkiewka (1,3,8). Herbat z cytryną 150ml .
II śniadanie: Pomarańcza 100g
I danie: Zupa jarzynowa  200g.(2,10)                                                                                                            
II danie : Kasza gryczana 40g, gulasz mięsno-warzywny 100g, brokuł gotowany 60g(1,2,10). Kompot truskawkowy 150ml.
Podwieczorek: Kanapka na ciepło + warzywa do chrupania. Kawa zbożowa. (1,2,3)     

 Czwartek  19.12.2024         
Śniadanie: Płatki żytnie na mleku 150ml. Drobiowe kiełbaski na ciepło, kajzerka z masłem 35g, warzywa 20g.Herbata z melisą 150ml. (1,2,3)         
II Śniadanie: Sok jabłkowy 150ml.       
I Danie: Barszcz ukraiński  200g(1,3,10)                  
II Danie: Ziemniaki 150g, kotlet schabowy 100g, surówka Colesław 60g(1,2,3). Kompot agrestowy 150ml.                
Podwieczorek:  Bułeczka z masłem i konfiturą malinową, kawa Inka waniliowa (1,2)     

 Piątek  20.12.2024
Śniadanie: Kasza manna na mleku 150g, kanapka 35g z pastą rybną, ogórek kiszony 20g(1,2,3,4).  Herbata owocowa 150ml
II śniadanie: Jabłko 100g
I danie: Zupa z soczewicy  200g(10)   
II danie: Łazanki mięsno-warzywne 120g (1,2,3,). Kompot owocowy 150ml.
Podwieczorek: Pieczywo 30g  z nutellą z bananów 35g. Kawa zbożowa150ml(1,2,3).

Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie.

                                                                                                                           

Skip to content