Jadłospis

Poniedziałek 10.03.2025    
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 150ml (1, 2), kanapki 35g  z masłem 5g, sałatą 2g, kiełbasa krakowska podsuszana 15g, ogórek 15g, mix papryki 15g (1,2) Herbata owocowa 150ml.          
II Śniadanie: Jabłko 100g                                       
I Danie: Zupa ryżanka 200g(10)                             
II danie: Pierogi z serem z polewą jogurtową 150g, tarta marchewka 60g (1,2,3). Kompot agrestowy 150ml                                                              
Podwieczorek: Kanapka 35g z pastą jajeczną, rzodkiewką i szczypiorkiem, bawarka 150ml(1,2,3)

Wtorek 11.03.2025                                                             
Śniadanie: Kasza manna 15g na mleku 150ml (1,2), bułka grahamka 35g z masłem 5g,sałatą, szynką drobiową 15g, rzodkiewka 5g, ogórek kiszony 20g (1,2).  Herbata z cytryną 150ml.                                     
II Śniadanie: Kalarepka 60g                                                 
I Danie: Zupa pomidorowa makaronem(1,3,10) 200g                
II Danie: Kasza gryczana 30g, bitki w sosie własnym 100g, buraczki tarte 60g. (1,2) Kompot owocowy 150ml.                
Podwieczorek: Banan 60g z jogurtem naturalnym 60g posypany wiórkami czekolady gorzkiej                                  

Środa 12.03.2025      
Śniadanie: Płatki ryżowe 20g na mleku(1,2). Chleb 30g z masłem 5g, sałata 5g, pasztet drobiowy 20g, ogórek kiszony 20g.(1,2,3)  Herbata melisa 150ml. 
II śniadanie: Pomarańcza 100g                 
I danie: Zupa kalafiorowa zabielana 200g(2,10)                  
II danie: Ziemniaki 150g, pałka kurczaka, marchewka baby 60g(2). Kompot wiśniowy 150ml.                                                                          
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem, rukola,  mozzarella 20gpomidor 15g, herbatka zielona z cytryną 150ml (1,2)

Czwartek 13.03.2025                      
Śniadanie: Płatki orkiszowe 15g na mleku 150ml z rodzynkami 10g(1,2). Kanapka z masłem 35g, serem żółtym 15g, sałata, papryka 20g, herbata owocowa 150ml(1,2,3).                   
II śniadanie:  Gruszka 100g            
I danie : Zupa ziemniaczana z natka pietruszki  200g (2,10)                         
II danie: Kasza jęczmienna 40g, pulpety z szynki w sosie pomidorowym 70g, fasolka szparagowa 60g. Kompotagrestowy 150ml.(1,2,3)                
Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy, mini kajzerka, jabłko 50g. (1,2)

Piątek 14.03.2025          
Śniadanie: Płatki śniadaniowe na mleku (1,2,9). Kanapka 35g z pastą rybną,  rzodkiewka 5g, ogórek kiszony 10g. Herbata miętowa 150ml(1,2,3,4)                   
II Śniadanie: Sok jabłkowy z selerem naciowym i jarmużem 150ml               
I Danie: Zupa z soczewicy 200g(10)                                             
II Danie: Spaghetti mięsno-warzywne 150g, mizeria z jogurtem 60g. Kompot owocowy 150ml. (1,2)                                           
Podwieczorek: Ciasto kakaowe 50g, kawa zbożowa 150ml(1,2,3)

Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie.

                                                                                                                           

Skip to content