Wtorek 22.04.2025
Śniadanie: Płatki żytnie na mleku 150g (1,2). Kanapka 35g z masłem, sałatą, serem żółtym 15g, papryką mix 20g. Herbata owocowa 150ml (1,2)
II śniadanie: Jabłko100g
I danie: Zupa kalafiorowa (10) 150ml, jajko sadzone, marchewka mini 60g. Kompot owocowy 150ml.
II danie: Ziemniaki (1,2,3)
Podwieczorek: Budyń waniliowy 150g. Bułeczka z masłem. Herbata owocowa 150ml.(1,2,3)
Środa 23.04.2025
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku z żurawiną 150g(1,2). Pieczywo graham 35g z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną 15g, sałata, ogórek kiszony 20g, herbata z melisą 150ml(1,2,3)
II śniadanie: Sok owocowy 150ml
I danie: Zupa warzywna zielona zabielana (włoszczyzna, fasolka szparagowa zielona, groszek zielony, brokuł) 200g (10)
II danie: Kopytka 150g, bitki w sosie własnym 100g, surówka z czerwonej kapusty, marchwi i jabłka 60g. Kompot agrestowy 150ml(1,2,3)
Podwieczorek: Kolorowe kanapki 35g z warzywami 40g. Bawarka 150ml.(1,2,3)
Czwartek 24.04.2025
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku 150g. Szynka drobiowa 15g, chleb razowy 35g, ogórek 15g, sałata, herbata z cytryną 150ml(1,2,3,8)
II śniadanie: Banan 100g
I danie: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki 200g (10)
II danie: Kasza jęczmienna 50g, kolorowy kociołek 80g ( piersi z indyka, duszone w warzywach: cukinia, cebula, marchewka, papryka , czosnek). Kompot śliwkowy 150ml (1,2,8).
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy 150 ml, rogalik z masłem.(1,2,3)
Piątek 25.04.2025
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku 150g(1,2). Bułka razowa 40g z masłem, pasztet drobiowy 15g, sałata, ogórek kiszony 20g, rukola. Herbata zielona z cytryną 150ml.(1,2,3,8,11)
II śniadanie: Gruszka 100g
I danie: Grochowa z makaronem 200g (1,3,10)
II danie: Ziemniaki 150g, ryba pieczona 80g, surówka Colesław 60g. Kompot z rabarbaru 150ml.(1,2,3,4)
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe (własny wyrób). Kawa Inka mleczna 150ml (1,2,3)
Informujemy, iż z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie.